Hiába van tűzszünet Ukrajnában, folyamatosak a harcok Donyecknél

külföld
2014 október 05., 10:50
comments 319

Donyeckben még mindig igen feszült a helyzet, a városban szinte folyamatos a tüzérségi támadás. A reptér szinte már teljesen megsemmisült, de a hétvégén ismét több lakóház megsérült. Egy ember meghalt. Hiába van érvényben szeptember ötödike óta tűzszünet, azt egyik fél sem tartja be. A donyecki repteret ismét megpróbálták bevenni az oroszbarát szakadárok, szombaton aknavetőkkel, kézifegyverekkel támadtak, de nem sikerült elfoglalniuk az ukrán erőktől, pedig pénteken már a régi terminálba sikerült benyomulniuk. Az ott harcoló ukrán katonák a reptér atombiztos bunkereiben jelentős lőszer készletet és élelmiszert halmoztak fel, így képesek már több mint egy hónapja kitartani.

photo_camera AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

Luhanszk megyében, Scsasztya települést a szeparatisták aknavetőkkel támadtak, ott kilenc civil és egy ukrán katona szenvedett sérüléseket. Kijev szerint vasárnap ismét Grad rakéta-sorozatvetőkkel vették tűz alá a falut.

Debalceve falut egész hétvégén támadták a szakadárok, ott is leginkább civil házakban esett kár. (MTI/Interpretermag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.