Lázár szerint a norvég kormány nagyon hisztérikusan reagált

politika
2014 október 06., 07:07
comments 171

Ahelyett, hogy segített volna az Ökotárs Alapítvány kormányzati vegzálásában. Ezt az ATV Szabad szemmel című műsorában mondta (3:30 után):

Lázár János nem tudta megmondani, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a jövő héten befejezi-e az Ökotárs Alapítvány elleni vizsgálatot, de akkor majd tájékoztatják a nyilvánosságot az eredményről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, semmilyen időhúzási szándékuk nincs, csak a legnagyobb körültekintéssel akarnak eljárni.

Lázár azt mondta, hogy a norvég kormány nagyon hisztérikusan reagált a civil szervezeteknek juttatott pénzekkel kapcsolatban, nemhogy segített volna a problémák rendezésében. Szerinte a Magyarországgal szembeni nemzetközi kritikákban is nagy szerepe van a norvég kormány ténykedésének.

Tove Skarstein norvég nagykövet szintén a Szabad szemmelben visszautasította, hogy hisztériáznának, mint mondta:

„Ezek a vádak, a fizetett külföldi ügynökök emlegetése egy másfajta korszakra emlékeztetnek. Tizenhat másik országban is működnek alapok, ugyan így működik a rendszer, sehol máshol nincsenek ilyen vélemények.”

A norvég kormány nyitott a megegyezésre (bár az Ökotárssal sosem volt problémájuk), a labda a magyar térfélen pattog.

(atv.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.