Lázár szerint a norvég kormány nagyon hisztérikusan reagált

Ahelyett, hogy segített volna az Ökotárs Alapítvány kormányzati vegzálásában. Ezt az ATV Szabad szemmel című műsorában mondta (3:30 után):

Lázár János nem tudta megmondani, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a jövő héten befejezi-e az Ökotárs Alapítvány elleni vizsgálatot, de akkor majd tájékoztatják a nyilvánosságot az eredményről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, semmilyen időhúzási szándékuk nincs, csak a legnagyobb körültekintéssel akarnak eljárni.

Lázár azt mondta, hogy a norvég kormány nagyon hisztérikusan reagált a civil szervezeteknek juttatott pénzekkel kapcsolatban, nemhogy segített volna a problémák rendezésében. Szerinte a Magyarországgal szembeni nemzetközi kritikákban is nagy szerepe van a norvég kormány ténykedésének.

Tove Skarstein norvég nagykövet szintén a Szabad szemmelben visszautasította, hogy hisztériáznának, mint mondta:

„Ezek a vádak, a fizetett külföldi ügynökök emlegetése egy másfajta korszakra emlékeztetnek. Tizenhat másik országban is működnek alapok, ugyan így működik a rendszer, sehol máshol nincsenek ilyen vélemények.”

A norvég kormány nyitott a megegyezésre (bár az Ökotárssal sosem volt problémájuk), a labda a magyar térfélen pattog.

(atv.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.