Mindent, amit a lobbizásról tudni lehet

politika
2014 október 06., 18:05
comments 18

megtalálsz a LobbyFacts nevű oldalon. Például azt is meg lehet nézni, hogy Magyarországon 61 lobbista regisztrálta magát. Ez persze nem azt jelenti, hogy összesen ennyi ember próbálná befolyásolni az állami döntéseket, csak azt, hogy ennyien vállalják fel, hogy ilyesmivel foglalkoznak.

A Trasnparency International és a 444 múlt héten hirdetett lobbipályázatot. Aki küld nekünk egy jó történetet a lobbizásról, az 1000 eurót nyerhet vele. A részleteket itt lehet megnézni.

(A “Lobbizz velünk!” a Transparency International Magyarország projektje, ami az Európai Unió támogatásával valósul meg. A 444 médiapartnerként működik együtt.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.