Ön miért nem tud örülni Navracsics Tibor és Magyarország közös sikerének?

POLITIKA
2014 október 06., 18:46
comments 221

Navracsics Tibort nem lehet oktatási biztos az Európai Unióban, noha annak jelölték, de ez egyáltalán nem jelenti, hogy ne arattunk volna ma óriási sikert Brüsszelben. A döntéssel azt üzenték nekünk, Navracsicsnak és a magyar kormánynak, hogy minden rendben van, jó irányba megyünk. Olvassák csak el, hogyan kell értelmezni a mai döntést!

  • Rogán Antal: megvan Magyarország új uniós biztosa

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője gratulált Navracsics Tibornak, mivel - mint hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében írta, megvan Magyarország új európai uniós biztosa.

A politikus hozzáfűzte: kudarcot vallott a szocialisták "aknamunkája", a kis baloldali ellenzéki pártok európai uniós képviselői próbálták megakadályozni, hogy Navracsics Tibor európai uniós biztos legyen. Megjegyezte, hogy a következő hetekben fog eldőlni az egyeztetéseken, hogy a volt külgazdasági és külügyminiszter az unió mely biztosi pozícióját kapja.

Most már biztos, hogy Navracsics biztos. Hiába ármánykodott a baloldal. Hiába adtak még neki extra házifeladatot. A személyét elfogadták. Alkalmasnak találták. Ez komoly siker. A többi csak részletkérdés.

  • A kormány üdvözli, hogy Navracsics Tibor alkalmas uniós biztosnak

A kormány üdvözli, hogy az Európai Parlament szakbizottsága alkalmasnak találta Navracsics Tibort arra, hogy az Európai Bizottság tagja legyen - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő hétfőn az MTI-vel.

Kurucz Éva kormányszóvivő közleménye szerint a múlt heti brüsszeli meghallgatás is bizonyította, hogy Navracsics Tibor felkészültsége és európai elkötelezettsége messzemenőkig alkalmassá teszik a feladat ellátására.

 

  • Szájer: Siker Brüsszelben: Az EP szakbizottsága támogatja Navracsics Tibor biztosi jelölését!

Navracsics Tibor meghallgatása az Európai Parlamentben egyértelmű siker volt. Az EP illetékes szakbizottságai előtt nyújtott teljesítménye az egyik legjobb volt a biztos-jelöltek között. Navracsics Tibor felkészültségét érdemben senki nem tudta megkérdőjelezni, alkalmassága mindenki számára világosság vált. Ennek köszönhetően a parlament illetékes bizottságában ülő képviselők többsége Navracsics Tibor jelölését támogatta a bizottság mai ülésén. A parlamenti szakbizottság baloldali többsége ugyanakkor módosítást javasolt a portfólió tartalmát illetően, ahogy ez várhatóan más biztosok esetében is bekövetkezik. (...) Az elmúlt hetek balról értekező pártpolitikai alapú és ideológiai jellegű támadásait is figyelembe véve különösen nagy sikernek tartja a néppárti delegáció, hogy Navracsics Tibort a szakbizottság meggyőző többséggel támogatta.

Navracsics Tibornak gratulál a Fidesz-KDNP európai néppárti delegációja – sok sikert, jó munkát kívánunk neki!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.