Fél évre eltiltották az olasz fociszövetség elnökét, mert lemajmozott egy fekete játékost

sport
2014 október 07., 18:02
comments 30

olasz

Carlo Tavecchio még a nyáron az olasz amatőr szövetség vezetőjeként - azt mondta, hogy a fiatal hazai futballisták nem jutnak elég szerephez az élvonalban, és egy kitalált afrikai futballistát említve hozzátette: "helyettük itt van nekünk Opti Poba, aki nemrég még banánt evett, most meg hirtelen a Lazio első csapatának a játékosa". Fél évig semmilyen szerepet nem kaphat az UEFA-ban, illetve szerveznie kell egy rasszizmus elleni harcot népszerűsítő eseményt Olaszországban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.