Sepp Blatternak komoly kihívója akadhat a FIFA élére

sport
2014 október 08., 11:11
comments 9

A 78 éves svájci sportvezető újrázna, hisz annyira sikeres az eddigi elnöksége. Pár szóban: korrupció, vuvuzela, Katar, Oroszország, Byron Moreno. Most viszont bajban lehet, mert a szervezet technikai vezetője, Harold Mayne-Nicholls az indulását fontolgatja. A chilei sportdiplomata korábban hazája labdarúgó szövetségét vezette, a FIFA-ban meg az elsők között emelte fel a szavát a katari pályázattal szemben. Tagja volt az eredeti testületnek is, ahol értékelték a kandidáló országokat, és Katart itt még az utolsó helyre tették.

Egyelőre csak Jerome Champagne jelentette be hivatalosan, hogy indul az elnökválasztáson, vele garantált a megtisztulás, évtizedek óta Sepp Blatter jobbkeze.

De azért nagy tételben ne fogadjanak Mayne-Nicholls győzelmére, a minden tagország egy szavazat rendszere garantálja, hogy Blatter vagy kinevezett utódja meg fogja tartani a hatalmat. (mno)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.