Az LMP beperli a DK-t

POLITIKA
2014 október 11., 14:28
comments 73

Közleményben írják, hogy a DK kőbányai kampányújságja „azzal próbálja megtéveszteni a választókat, aki az LMP-re szavaz, az a Fideszre szavaz, ami olyan vád, ami jóval túlmegy a választási kampány elfogadható keretein”.

Az LMP szerint „a választók becsapását a DK nem is próbálja titkolni, hiszen amikor az LMP szóvá tette a DK hazugságát, Élő Norbert, az MSZP és az Együtt-PM által is támogatott polgármester-jelölt elismerte, hogy az ő kiadványukról van szó, majd több tanú előtt lehülyézte a választókat, akik szerinte az ilyesmit úgyis beveszik”.

AZ LMP-s Tóth Balázs szerint „Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak fogalma sincs arról, hogy mi a demokrácia, és éppen ezért lesznek bármikor is képtelenek arra, hogy leváltsák a Fideszt”.

Update 22:42

A DK az alábbiakat reagálta a hírre:

  1. Élő Norbert polgármesterjelölt nem hülyézte le a választókat sem egy, sem több tanú előtt. Az idézett szövegből semmi sem hangzott el.
  2. A cikk írója nem kérdezte meg Élő Norbertet az elhangzott párbeszédről, sajnos egy forrás alapján kijelentő módban írta le az LMP szerint elhangzottakat.
  3. Az idézett Tóth Balázs nem is volt jelen a párbeszéd során.
  4. A DK nem hazudott, hanem továbbra is az a véleménye, hogy aki az LMP-re szavaz, az a Fideszre szavaz, mert Fidesz diktatórikus rendszerének leváltásának esélyeit csökkenti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.