McCain szerint az IS áll nyerésre

John McCain republikánus szenátor, Obama külpolitikájának egyik leghevesebb hazai kritikusa szerint az éppen folyamatban lévő katonai akciók a dzsihádista terrorszervezet ellen nem sokat érnek. Erről a CNN-ben beszélt, és egész konkrétan azt mondta:

Ők nyernek, mi meg nem.

Az Egyesült Államok augusztusban kezdte el az IS iraki állásait támadni légicsapásokkal. Az IS, bár szenvedett el veszteségeket, de eléggé meg tudott erősödni Szíriában, ahol Bassár el-Aszád e kormányerői ellen harcolnak.

Az amerikaiak azóta Szíriában is bombáztak, de Obama ragaszkodik ahhoz, hogy csak célzott és limitált akciókat indíthatnak a terrorszervezet ellen. Ami gyakorlatban azt jelenti, hogy katonákat nem vetnek be, maradnak a légicsapások. A republikánus szenátor szerint viszont az IS legyőzéséhez katonákat kéne vezényelni a térségbe.

McCain régóta az agresszívabb beavatkozás híve, igaz szerinte az igazi az volna, ha az amerikai seregek egyszerre mennének az IS és Aszád rezsimje után, mindkettőt bombázva. (BI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.