McCain szerint az IS áll nyerésre

külföld
2014 október 12., 17:16
comments 52

John McCain republikánus szenátor, Obama külpolitikájának egyik leghevesebb hazai kritikusa szerint az éppen folyamatban lévő katonai akciók a dzsihádista terrorszervezet ellen nem sokat érnek. Erről a CNN-ben beszélt, és egész konkrétan azt mondta:

Ők nyernek, mi meg nem.

Az Egyesült Államok augusztusban kezdte el az IS iraki állásait támadni légicsapásokkal. Az IS, bár szenvedett el veszteségeket, de eléggé meg tudott erősödni Szíriában, ahol Bassár el-Aszád e kormányerői ellen harcolnak.

Az amerikaiak azóta Szíriában is bombáztak, de Obama ragaszkodik ahhoz, hogy csak célzott és limitált akciókat indíthatnak a terrorszervezet ellen. Ami gyakorlatban azt jelenti, hogy katonákat nem vetnek be, maradnak a légicsapások. A republikánus szenátor szerint viszont az IS legyőzéséhez katonákat kéne vezényelni a térségbe.

McCain régóta az agresszívabb beavatkozás híve, igaz szerinte az igazi az volna, ha az amerikai seregek egyszerre mennének az IS és Aszád rezsimje után, mindkettőt bombázva. (BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.