Tízezer oldalnyi, eddig titkos iratot hozott nyilvánosságra a Bill Clinton Könyvtár

külföld
2014 október 12., 09:25
comments 18

Tízezer oldalnyi olyan anyag titkosítását oldotta fel a Little Rock-i Bill Clinton Könyvtár, amelyek az elnök különféle botrányaival kapcsolatban születtek anno. Persze mindenkit a Monica Lewinsky-vel kapcsolatos anyagok érdekelnek, különösen, hogy Hillary Clinton harcba fog szállni az elnöki címért 2016-ban. A könyvtár azzal indokolja az anyagok nyilvánosságra hozatalát, hogy

mindez elengedhetetlen szükséges a tisztánlátáshoz és így a demokrácia normális működéséhez.

Az anyagokból kiderül pár, eddig nem tudott apróság, például az, hogy Keith Olbermann, az MSNBC újságírója elnézést kért Clintontól egy privát levélben, ha bármiben kellemetlenséget okozott. Az elnök meleg hangú válaszlevélben köszönte meg a baráti szavakat.

Clinton azt állította munkatársainak, hogy "ha nem szexelt volna Lewinskyvel, ő akkor is azt mondaná, hogy mégpedig ez megtörtént". De számomra a legfurcsább - és a Lewinsky-üggyel egyenrangú botránynak tűnik - hogy arra a kérdésre, hogy Clinton nézni fogja-e Monica Lewinsky egyik interjúját, azt tervezték válaszolni

hogy ebben az időben az elnök mindig Star Trek-et néz.

(via USAToday)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.