Hova tűntek a polgármesterek a Fidesz színpadáról?

POLITIKA
2014 október 13., 10:38
comments 90
  • Orbán Viktor győztes választások után beszélni szokott.
  • Sosincs egyedül a színpadon.
  • Most is így volt.
  • Mondjuk fideszes polgármesterből pont nem jutott, csak Tarlós István főpolgármester állt a színpadon.
  • Nő meg egy sem volt a színpadon.

2014 áprilisában járunk, a Fidesz a Bálnánál ünnepelte újabb 2/3-os győzelmét.

photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ideírjuk, ki ez a sok ember, mert van, aki nem is látszik. Balról jobbra: Kocsis Máté, Németh Lászlóné, Gyürk András, Balog Zoltán, Semjén Zsolt, Gulyás Gergely, Hegedűs Zsuzsa, Semjén Zsoltné, Pelczné Gál Ildikó, Rogán Cecília (takarva), Orbán Viktor, OV mögött Rogán Antal (feleségéhez hasonlóan takarva), Martonyi János, Kubatov Gábor, Pintér Sándor, Tarlós István.

Aztán jött az EP-választás május végén, a Millenárisban volt a Fidesz.

photo_camera Fotó: AFP

Orbán Viktor a mandátumot kapott EP-képviselőkkel állt ki a színpadra, érthető koncepció. Név szerint: Schöpflin György, Szájer József, Gál Kinga, Gyürk András, Deli Andor, Bocskor Andrea, Pelczné Gáll Ildikó, Tőkés László és Kósa Ádám.

És a tegnapi férfikórus.

photo_camera Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

Gyürk András hála istennek ezúttal is ráért, Rogán Antal könnyű. nyárias öltözékben, a felesége nélkül, Kövér László átéléssel énekli a himnuszt, Szijjártó Péter, Gulyás Gergely, Harrach Péter, Kubatov Gábor, Orbán Viktor, Pintér Sándor, Tarlós István. A főpolgármesteren kívül senki, aki mandátumot kapott tegnap, a politikusfeleségeket is elkerülte most a reflektorfény, de még Hegedűs Zsuzsa sem állhatott a színpadra, pedig ott volt a Bálnában.

Ha már a múltkor megtettük, most sem hagyjuk ki, hogy nagy következtetéseket vonjuk le abból, ki nem volt a színpadon. Döbbenetes és elképzelhetetlen, de például nemcsak Semjén Zsolt felesége hagyta ki az ünneplést a tömeg tapsviharában fürödve, hanem maga Semjén Zsolt is. Harrach Péter volt a dublőre. Ott állt Rogán Antal, de nem állt ott Rogánné Cecília Lázár János, aki viszont általában kerüli ezeket az alkalmakat, legutóbb seggnyalózással mentette ki magát. 2010 állandó színpadi kellékét, Kósa Lajost is hiába kerestük a színpadon. Az, hogy Németh Lászlóné nem volt ott, azon kicsit sem csodálkozunk, ő most máshol vállal nyilvános szerepléseket. Az pedig régen volt, amikor az egykori Fidesz-elnök, a kerületébe visszahúzódó Pokorni Zoltán kiállt Orbán mögé. Nem ott ünnepelte újabb győzelmét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.