Az osztrák kormány 1670 eurót fizethet a prostituáltaknak

életmód
2014 október 14., 13:28
comments 38

Salzburgban nem sokára 2000 dolláros csekkeket állít ki a kormány a prostituáltaknak, miután egy állami törvény, ami előírta volna, hogy kötelező elmenniük orvosi vizsgálatra, nem ment át a bírósági felülvizsgálaton – írja a Heute.

A prostitúció és a bordélyházak legálisak Ausztriában, de szigorú egészségügyi előírásokhoz kötik, mint például a nemi betegségek rendszeres szűrése. Erre a Szociáldemokrata Párt vezette kormány kötelezte a prostituáltakat 2010 óta, de ezt saját maguknak kellett megoldaniuk, és látogatásonként 35 eurójuk bánta.

Az új Osztrák Néppárt vezette kormány viszont azt mondta, ez nem igazságos, így 1 millió eurót ajánlottak fel kompenzációként. A 600 salzburgi prostituált fejenként 1670 euró kompenzációt kérhet a heti kötelező vizsgálatokért. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.