Balog Zoltán minisztériuma a kormányülés kiemelt témája

A Népszabadság információi szerint

„EMMI-nap lesz a keddi kormányülésen”

a kormánytagok a Balog Zoltán tárcájához tartozó szakterületeket tekintik majd át. Beszélnek majd a magyar nemzeti felzárkóztatási stratégiáról, az egész életen át tartó tanulás szakpolitikájáról, a köznevelés-fejlesztési stratégiáról, a végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni középtávú programról és a szociális ellátórendszer átalakításáról is.

A Népszabadság forrásai szerint Orbán legfőbb célja a szociális kiadások csökkentése és a támogatási rendszer átalakítása úgy, hogy az államnak minél kevesebbet kelljen költenie azokra, akik nem dolgoznak.

A Népszabadság forrásai szerint az is felmerült, hogy minden segélyt megszüntetnek, a támogatásokat feltételekhez kötik, sőt még a GYES-t is átnevezik, abban ugyanis az S szintén segélyt jelent.

A kormány gyermekétkeztetés terén is haladna, szeretnél elérni, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek se éhezzenek hétvégén sem.

Az EMMI szakterületeihez kapcsolódó programok felelősei már hétfőn meglátogatták Orbánt a keddi kormányülésre készülve, járt a miniszterelnöknél Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár és Hoppál Péter kulturális államtitkár is, de az egészségügyért felelős Zombor Gábor a Népszabadság hétfői lapzártájáig nem.