Így támadtak rá a magyar drukkerek a biztonságiakra a bukaresti román-magyar meccsen

külföld
2014 október 14., 07:38
comments 194

A videón az látszik, hogy a magyar drukkerek másznak át a kordonon, de ennek voltak előzményei is. A román média többnyire a bukaresti stadiont védő céget hibáztatja nézőtéren történtekért. A stadionon kívül a rendőrök rendben meg tudták oldani a magyar és a román szurkolók elszigetelését, a stadion biztonságára azonban már nem a rendőrök, hanem egy őrző-védő cég felügyelt. Román lapok szerint ők motozás nélkül engedték a nézőtérre a román ultrákat, akik a meccs előtt öngyújtókat, petárdákat és füstgránátokat dobáltak a magyar drukkerekre, akik helyükről kitépett székeket hajigáltak vissza. Ahogy az Index írja, a biztonsági őrök ezután maguk is brutális fellépéssel próbáltak rendet tenni.

A meccsről írt tudósításunk ide kattintva érthető el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.