Már a magyar hívők is követhetik a pápát és az egyházi híreket mobilalkalmazáson

Pápa-mobil néven már elérhető az első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazás, amellyel szinte percről perce lehet követni Ferenc pápa megnyilatkozásait, valamint a Magyar Katolikus Egyház híreit.

A Magyar Kurír katolikus hírportál által készített alkalmazás gyors és praktikus elérést kínál a pápa Twitter-üzeneteitől kezdve a szerdai katekéziseken át egészen a különböző alkalmakra írott üzeneteiig, illetve a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb híreit is az érdeklődők elé tárja. Az alkalmazás jelenleg androidos készülékeken érhető el, de néhány héten belül az iOS felhasználók is letölthetik az alkalmazást - ígéri közleményében a portál.

Az alkalmazáson belül külön rovatban jelennek meg a különböző világnapok alkalmából kiadott pápai üzenetek, a Szentatya szokásos szerdai általános kihallgatásán elhangzó katekézisek, a vasárnaponkénti Angelus, illetve - húsvéti időszakban - Regina Coeli imádságok éppúgy, mint a Szent Márta-házban hétköznap reggel mondott homíliák. Önálló rovatot kaptak a pápa más jelentős alkalmakon mondott prédikációi, a Szentatya Twitter-üzenetei, illetve a magánkihallgatásokról és csoportos audienciákról szóló híradások is.
A Ferenc pápával kapcsolatos egyéb írásokat a további hírek rovatban olvashatják a Pápa-mobil felhasználói, a Magyar Katolikus Egyház híreiről pedig a hírek/hírfolyam rovaton keresztül értesülhetnek az érdeklődők.

A Pápa-mobil kiindulási alapjául a külföldön már elterjedt, számos idegen nyelven elérhető alkalmazás szolgált (például a The Pope App).

Az alkalmazás tulajdonosa és működtetője a Magyar Kurír Szerkesztősége, amely 2005 óta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia félhivatalos hírportálja. Az 1911-ben alapított lap korábban nyomtatásban jelent meg. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.