Elkelt a MAL Zrt., újraindulhat akár az alumíniumtermelés is

2014 október 15., szerda 14:26
23

Sikerrel zárult a felszámolási eljárás alatt álló Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. eszközeinek értékesítésére a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft. által kiírt pályázat. A cégközlönyben idén júliusban megjelent pályázati felhívásban 17 milliárd forintos nettó áron hirdették meg az ajkai gyár vagyonelemeit. Az ajkai üzem technológiai berendezéseit egy projektcég, az IC Profil Kft. vásárolhatja meg, a már bezárt

és talán újranyíló

Alufémet a győri Lendinvest Kft. nyerte.

A veol.hu szerint a Mal Zrt. értékesítésével lezárul egy 70 éves folyamat az ajkai gyártelep életében, ahol először az alumíniumkohászat szűnt meg, majd a gazdaságosan kitermelhető hazai bauxitvagyon kimerülése és az oldás során keletkező vörösiszap elhelyezésének megoldatlansága miatt a bauxit feldolgozás fejeződött be 2013 júliusában. A felszámolás alatt sikerült megvalósítani a már évekkel ezelőtt eltervezett technológiaváltást, megteremtve ezzel az ajkai timföldgyár megmaradásának lehetőségét. (MTI és veol.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt