Nem az elhurcolt diákok fekszenek a mexikói tömegsírban

bűnügy
2014 október 15., 06:48
comments 8

Mégsem találták meg a múlt hónapban elhurcolt mexikói diákokat. A mexikói igazságügyi miniszter, Jesús Murillo Karam szerint a DNS-vizsgálatok alapján nem a diákok nyugodtak a tömegsírokban, amiket a múlt héten találtak meg.

Mexikó délnyugati részén, Guerrero államban még szeptemberben hurcoltak el 43 tüntető diákot. A diákokat a helyi rendőrök vették őrizetbe, aztán átadták őket a Guerreros Unidos nevű bűnbanda fegyvereseinek. Azóta semmit sem tudni a hollétükről.

Ahogy arról sem, hogy ha nem a diákok, akkor kik nyugodhattak a tömegsírokban - amelyek közül az egyikben 28 tetemet találtak.

Karam azt is bejelentette, hogy újabb 14 rendőrt vettek őrizetbe, így már összesen 40 rendőr ellen indult eljárás a nagy felháborodást kiváltó ügyben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.