Ha cunami szakít el szeretteidtől, a Facebook Safety Check lehet a megoldás

TECH
2014 október 16., 08:25
comments 44

A 2011-es japán földrengés a világ technológiailag legfejlettebb országainak egyikét kapta telibe. A tízmillónál is több érintett nagy része mindenféle kütyük és alkalmazások segítségével igyekezett hírt adni magáról és megtudni, hogy mi történt családtagjaival, barátaival. Ezt felismerve a Facebook most egy olyan alkalmazást indított el, amely mindezt megkönnyíti.

A Safety Check akkor aktiválódik, amikor valahol a világban valamilyen katasztrófa történik. Ha egy Facebook-felhasználóról a rendszer megállapítja, hogy az érintett területen tartózkodik, üzenetet küld neki, amelyben megkérdezi, hogy jól van-e. Ha a válasz "igen", akkor ez meg is jelenik állapofrissítésként a felhasználónál. Amit persze csak az ismerősök láthatnak.

Amennyiben pedig az ismerőseid között vannak olyanok, akik szintén az érintett területen tartózkodnak, azonnal értesítést kapsz, amint ők is közlik a Safety Check segítségével, hogy biztonságban vannak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.