Nők az IS ellen

külföld
2014 október 16., 07:11

A kurd női harcosok aktív részesei az Iszlám Állam (IS) elleni harcoknak. A katonanők 18-20 évesen csatlakoznak a csapatokhoz, és kemény katonai kiképzésen vesznek részt, mielőtt a frontvonalba küldenék őket.

A 7-10 ezer fős női kontingens legutóbb azzal a halálmegvető tettel szerzett világhírt, hogy egyik harcosuk, Dilar Gencxemis a 20 éves, két gyermekes anya önmagát felrobbantva végzett két tucat iszlám államhoz tartozó fegyveressel.

Dilar Gencxemis gyerekeivel (Twitter)

Az alakult másik, Rehana nevű tagja, a Kobaniért folyó kétségbeesett harcban önmaga 100 radikális iszlamista militánssal végzett.

photo_camera Rehana (Twitter)

Ezeknek a nőknek a családjai többnyire úgy vélik, hatalmas megtiszteltetés, hogy gyermekük harcban, mártírként halt meg. Az a mondás járja "a mártír nem hal meg soha."

A harcban állítólag az is inspirálja a katonanőket, hogy az IS fegyveresei rettegnek tőlük, mivel úgy hiszik, ha nő végez velük, nem kerülhetnek a paradicsomba.

via

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.