Putyin megvárakoztatta Merkelt

külföld
2014 október 17., 06:01
comments 89

Úgy volt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár négyszemközt tárgyalnak csütörtökön kora este Milánóban.

Ott tartják ugyanis az európai és ázsiai vezetők csúcstalálkozóját, és mindketten hivatalosak voltak az 50 állami vezető közös vacsorájára. Abban állapodtak meg, hogy étkezés előtt váltanak néhány szót egymással, főleg az ukrajnai háborúról.

photo_camera Angela Merkel megérkezett, Putyin nem. Fotó: AFP/Marco Bertorello

Csakhogy Merkel hiába várakozott. Putyin elkésett, túl hosszúra nyúlt belgrádi programja, csakhogy erre nem figyelmeztették időben Merkelt. Putyin végül akkor érkezett meg a milánói rendezvényre, amikor a többiek már az asztalnál ültek, és éppen Herman Van Rompuy pohárköszöntőjét hallgatták. A német és az orosz vezetők étkezés után bepótolták négyszemközti megbeszélésüket.

Milánóban péntek reggel - legalábbis a tervek szerint - Putyin az ukrán elnökkel, Petro Porosenkóval reggelizik együtt. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.