Csehszlovák koronát is behúztak a tolvajok

2014 október 18., szombat 10:28

Talán azt hitték, még be lehet váltani valahol.

csehszlovák pénz

A BRFK II. kerületi Rendőrkapitányság Zseblopási Alosztálya október 15-én 13:20-kor a III. kerületi Lajos utcában felfigyelt egy fiatalra, aki a kereszteződésben sétált, és közben folyamatosan az egyik társasházat figyelte meg. 10 perc múlva a házból kilépett egy másik férfi, aki jelzést adott neki, majd különböző irányba elsétáltak. Kis idő elteltével együtt ültek be egy fekete autóba és elhajtottak a helyszínről.

A nyomozók a kocsi rendszámát jelentették a BRFK Tevékenység Irányítási Központjának, majd bementek a Lajos utcai házba, ahol tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek. A társasház két lakásának ajtaját befeszítve találták. Az egyik lakásban kutatási és egyéb, bűncselekmény elkövetésére utaló nyomokat fedeztek fel.

Az autó rendszáma alapján a Bajcsy-Zsilinszky úton megállították a keresett kocsit, majd igazoltatták a benne ülő testvéreket. A férfiaknál és az autóban a ékszereket, mobiltelefont, márkás cipőt, csavarhúzót, nagy mennyiségű készpénzt (köztük csehszlovák koronát) találtak, amit le is foglaltak.

pénz

Előzetesben vannak. (police.hu)