Elszabadult a tökfesztivál New Hampshire-ben

külföld
2014 október 19., 07:56
comments 19

Keene egy alig 23 ezer fős kisváros New Hampshire államban, nem is nagyon híres másról, mint a helyi állami főiskoláról és az Antioch Egyetemről meg az évenként megrendezett tökfesztiválról. A tökfesztiválom minden évben megpróbálják javítani az egy helyen kifaragott legtöbb töklámpás Guiness-rekordját, amit évek óta épp ők, a Keene tökfesztivál résztvevői tartanak.

Idén azonban túltolták a bulit a látogatók. Korábban is volt már kisebb-nagyobb rendbontás a fesztivál idején, de az idei eset bűven túltesz a Project-X című film végének jelenetein is.

A városlakókhoz és az itt tanuló diákokhoz eleve rengeteg vendég érkezett a fesztivál idejére, és szombaton délután már a város több pontjára is kihívták a rendőröket rendzavarás és verekedés miatt. Akkor még csak ez volt:

Már szombaton délután megjelentek a rendőrök a városban, és paprikaspray-vel támadtak a diákokra, de szombat éjjel folytatódott a rendzavarás. A diákok tüzeket gyújtottak az utcákon, a tömegbe alkoholos üvegek és füstgránátok is repültek. Kit ez, kit az talált el.

A helyi rendőrök egész New Hampshire államból kértek és kaptak is erősítést. Több újság szerint hajnalra lenyugodtak a kedélyek, de szemtanúk szerint úgy tűnik, újrakezdődik a káosz.

Egyelőre nem tudni biztosan, hányan sérültek meg, de ebben a videóban azt mondják, minimum harmincan.

(CBS, Wmur)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.