A belarusz szalámiban nincs vécépapír!

külföld
2014 október 20., 05:26
comments 43
photo_camera Tíz napja még úgy tűnt, Lukasenko és Putyin jóban vannak.
AFP PHOTO/MAXIM MALINOVSKY

A legváratlanabb helyről érte támadás Vlagyimir Putyin Oroszországát. Régi szövetségese, Alekszandr Lukasenko belarusz államfő szólt be az orosz élelmiszeriparnak:

"A belarusz ételek jelentősen jobb minőségűek. Nincs vécépapír a szaláminkban és soha nem is volt" - mondta.

Ezzel szemben szerinte tény, hogy orosz vállalkozások termékeiben találtak "vécépapírt, szóját, mindenféle adalékanyagot".

Az országot 1994 óta irányító egykori téeszelnök magáról egyes szám harmadik személyben beszélve jelezte is, hogy kit illet a dicséret a belarusz ételek remek minőségéért:

"Mi, Lukasenkónak hála, fenntartottuk a szigorú állami szabványokat" - mondta. Oroszországban ezzel szemben szerinte a Szovjetunió 1991-es szétesése után engedtek a minőségi követelményekből.

A vécépapírral töltött szalámi amúgy önmagában előrelépés a szovjet időkhöz képest, amikor mindkét termék hiánycikk volt. (Via Szabad Európa Rádió)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.