Tarlós átgondolná a helyzetét, ha nem kapna vétójogot

2014 október 20., hétfő 6:44
32

Tarlós István főpolgármester szerint Orbán Viktor megígérte neki a vétójogot. Az új önkormányzati törvény szerint a fővárosban ezentúl az igazi hatalom a kerületi polgármestereké, akik ezentúl a fővárosi közgyűlésnek is tagjai, így ha sikerül kiegyezniük egymással, a főpolgármester ellenében is képesek bármit elfogadni a közgyűlésben.

Ezért kért magának vétójogot Tarlós. Ha mégsem kapná meg, az "a helyzet átgondolására késztetné" - mondta. Szerinte ugyanis ha a polgármesterek a saját kerületüket képviselnék csak a közgyűlésben, "abból kaotikus állapotok keletkeznének".

Ugyanakkor azt is megígérte, hogy az előző ciklussal ellentétben "a legnagyobb jóindulattal és kompromisszumkészséggel áll a kerületi polgármesterekhez".

Tarlós István vasárnap nem vett részt a Fidesz önkormányzati választási eredményeket ünneplő rendezvényén, csak levelet küldött maga helyett. (TV2 Mokka via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt