Vigyázat! MTI-Napi Gazdaság kacsatengely a netadó ügyében

A Napi Gazdaság átvette az MTI eleve fura törvényértelmezését ("Maximum 700 forint az internetadó"), és közben teljesen félreértődött minden. A törvény mostani szövegét nem lehet úgy értelmezni, hogy a magánszemélyeknél havi 700 forintos, cégeknél 5000 forintos felső korlát az internetre is vonatkozna.

Íme a Törvény szövege:

(2) A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege nem lehet több, mint: a) magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószám esetén 700 Ft/hó/hívószám, b) nem magánszemély el őfizető előfizetéséhez és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén 5000 Ft/hó/hívószám.

Hogy a hívásokból és üzenetekből hogyan lett netadó, azt kérdezzék az MTI-től és a Napi Gazdaságtól. Közben az MTI is kiadott egy helyreigazítást, amiben kijavítják az eredeti anyagban megbúvó félreértést, amit aztán a Napi Gazdaság címben is átvett. És hogy még viccesebb legyen: a Napi Gazdaság szövegben átvezette a javítást, ám a cikk címe továbbra is az, hogy "Maximum 700 forint az internetadó".

Rogán Antal közben azt nyilatkozta az Indexnek, hogy majd lesz felső korlátot bevezető módosító, "talán ezer forintnál". Az egyéni módosítókkal történő trükközés viszont már a klasszikus gumicsont-taktika eszköztár részének tűnik.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.