A KEHI úgy szivárogtat, hogy közben pont az érintetteknek nem mutatja meg a vádjait

A Norvég Civil Alap a honlapján kiadott közleményben tiltakozik a KEHI (Kormányzati Ellenőrzési Hivatal) legújabb húzása ellen.

A KEHI-nél azt állítják, hogy elkészültek a jelentéssel, ami az alap működéséről szólt, és azt is állítják, hogy visszásságokat állapítottak meg. A Norvég Civil Alap (és az alapot fenntartó norvég kormány) eleve tiltakoztak a vizsgálat ellen, mert szerintük a KEHI-nek nem lett volna joga ezt a vizsgálatot elvégezni.

Az alapnak a KEHI nem küldte el a teljes jelentését, viszont néhány szerkesztőségnek elküldhették, mert olyan részletek jelentek meg, amelyeket az alapnál nem láttak. A jelentés aztán a KEHI honlapján is megjelent, ám ezt a norvég alapnál nem tekintik az információ megosztásának. Valószínűleg azért nem, mert a KEHI sem fogadta el tőlük illetve az általuk támogatott szervezetektől, hogy kirakják a bekért anyagokat.

A KEHI a működéséről szóló kormányrendelet előírásait, valamint a tisztességes eljárás követelményét megszegve mindezidáig nem küldte meg az ellenőrzési jelentés teljes dokumentum-anyagát az összes olyan melléklettel, amely a KEHI szerint alátámasztja a sajtó útján közreadott vádakat.

Ez áll többek között a Norvég Civil Alap közelméynében.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.