Ipari mennyiségben hamisították a rivót

2014 október 25., szombat 13:15
43
Fotó: police.hu

Október 21-én a Szentendrei úton igazoltattak két férfit a rendőrök, mert fülest kaptak, hogy kábszi adás-vétel várható. B. Lajos autójában „több száz darab, „Rivotril” feliratú gyógyszeres üveget és benne, feltehetően hamis gyógyszert, felirat nélküli zacskókban további tablettákat, több száz címke nélküli üveget, bontatlan kartondobozban lévő címkézett „gyógyszert”, határidőnaplót, mobiltelefonokat, SIM kártyákat és tasakban lévő ismeretlen összetételű fehér port találtak.”

Forrás: police.hu

Plusz egy klucsot egy XXII. kerületi telephelyhez, amit így szintén átvizsgáltak a rendőrök. Ott

egy rejtekajtók mögötti gyógyszergyárra

és 170.000 darab tablettára bukkantak. A Rivotril klonazepám hatóanyagú, erős nyugtató, a könnyű csempészhetőség és alacsony ára miatt börtönökben népszerű drog. Egy igazi drogügyi szaktekintély, Stohl András így foglalta össze rivós élményeit:

„A rivó egy gyógyszer, persze a börtönben szigorúan tilos. Ha egy szemet vesz be valaki, és mondjuk, kávét iszik rá, úgy érzi, mintha speedezne. Ha több szemet vesz be,

a hatás lórúgásszerű, totális kábaság, nyálcsorgás, állva alvás, eszméletvesztés. Nem egy nagy utazás, de itt bent maga a mennyország.

Rá lehet könnyen kattanni. A kávé és a cigi mellett ez a legnagyobb üzlet. Ha valaki »rivós kutya«, arról mindenki tud, az őrök is, mert annyira látványos a hatása.”

(via police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt