Ipari mennyiségben hamisították a rivót

bűnügy
2014 október 25., 13:15
comments 43
photo_camera Fotó: police.hu

Október 21-én a Szentendrei úton igazoltattak két férfit a rendőrök, mert fülest kaptak, hogy kábszi adás-vétel várható. B. Lajos autójában „több száz darab, „Rivotril” feliratú gyógyszeres üveget és benne, feltehetően hamis gyógyszert, felirat nélküli zacskókban további tablettákat, több száz címke nélküli üveget, bontatlan kartondobozban lévő címkézett „gyógyszert”, határidőnaplót, mobiltelefonokat, SIM kártyákat és tasakban lévő ismeretlen összetételű fehér port találtak.”

photo_camera Forrás: police.hu

Plusz egy klucsot egy XXII. kerületi telephelyhez, amit így szintén átvizsgáltak a rendőrök. Ott

egy rejtekajtók mögötti gyógyszergyárra

és 170.000 darab tablettára bukkantak. A Rivotril klonazepám hatóanyagú, erős nyugtató, a könnyű csempészhetőség és alacsony ára miatt börtönökben népszerű drog. Egy igazi drogügyi szaktekintély, Stohl András így foglalta össze rivós élményeit:

„A rivó egy gyógyszer, persze a börtönben szigorúan tilos. Ha egy szemet vesz be valaki, és mondjuk, kávét iszik rá, úgy érzi, mintha speedezne. Ha több szemet vesz be,

a hatás lórúgásszerű, totális kábaság, nyálcsorgás, állva alvás, eszméletvesztés. Nem egy nagy utazás, de itt bent maga a mennyország.

Rá lehet könnyen kattanni. A kávé és a cigi mellett ez a legnagyobb üzlet. Ha valaki »rivós kutya«, arról mindenki tud, az őrök is, mert annyira látványos a hatása.”

(via police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.