Hasznos tanács étteremtulajdonosoknak: ne zaklasd a Facebookon azt, aki bírálta a kajád

külföld
2014 október 26., 09:26
comments 82

„Te kis szar, gyere, beszéljük meg! Seggarc! Légy boldog a rusnya indiai luvnyával, akivel a ronda ázsiai kurvádat csalod!”

Bac Nguyen, mint az a fenti idézetből is látható, elég rossz néven vette, hogy egyik vendége, Ruchu Tan rossz kritikát írt clevelandi étterméről, a Ninja Cityről a Yelp nevű étteremkritizáló oldalon. Tan a tojásos-baconös ramennal volt elégedetlen, mert

  • az alaplé ízetlen volt, cserébe a bacondaraboktól zsíros;
  • a hasaaljaszalonna se volt túl jó;
  • pláne a kimcsi;
  • hogy a tésztáról ne is beszéljünk.

Tan szerint a tészta nem is ramentészta volt, hanem soba, ami kábé olyan, mintha

gyufatészta helyett cérnametélttel szolgálnák fel a halászlét.

Az ominózus baconös-tojásos ramen a Ninja City egy Tannak címzett posztjában:

Tan a kiszolgálással is elégedetlen volt, mert a pincér türelmetlen volt velük. Például arra a kérdésre, hogy milyen édes az édes vietnami kávé, azt felelte, hogy „majd kihozom a sűrített tejet, és olyan édesre csinálják maguknak, amilyenre akarják”, majd az étlapon feltüntetett lehetőségek – forró és jeges – közül kihozta

a langyost.

Tan ezután a lehetséges öt csillagból egyet adott az étteremnek.

Vesztére, mert mint kiderült, volt közös ismerőse a Facebookon az étterem séfjével, Bac Nguyennel, aki így trágár örjöngéssel küldhette el. Ennek fő tematikája az volt, hogy Tan egy indiai lány társaságában volt az étteremben – itt kell megjegyeznünk, hogy Tan nagyobb baráti társaságban volt –, aki Nguyen szerint csúnya. Ahogy Tan barátnője is csúnya, ezért nem csoda, hogy Tan „most pandzsábi puncikat kerget”.

A ramenben pedig nem soba van, amit Tan is észrevehetett volna, ha nem lenne „retardált”. A lényeg, hogy Tan jobban teszi, ha messziről elkerüli az éttermet, mert Nguyen várni fog rá.

Bár Nguyen azóta állítólag már bocsánatot kért, a Facebookon már csoport szerveződött az étterme bojkottjára, mert „rossz fényben tünteti fel Clevelandet”. (Via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.