Bizonytalan időre leáll a kazáncsere-pályázatok feldolgozása

2014 október 28., kedd 8:25

A lakossági fűtéskorszerűsítési pályázatot kezelő Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) bizonytalan időre, a rendszerben jelentkezett műszaki problémák megoldásáig felfüggeszti a kazáncsere-pályázatok befogadását - olvasható a társaság honlapján.

A társaság az MTI megkeresésére elmondta, hogy a fejlesztők és rengeteg pályázó is jelzett problémákat az online rendszerben, így azt teljes körűen tesztelni kell. A szakemberek már dolgoznak a probléma elhárításán, azt azonban a társaság nem tudta megmondani, mikorra oldják meg a problémát, és mikor lehet újra pályázni.

A 444 több olvasója is jelezte, hogy hiába töltöttek el rengeteg idők a pályzatuk összeállításával, az ÉMI informatikai rendszere nem tudta fogadni a dokumentációt, folyamatosan leállt.

A fűtéskorszerűsítésre eredetileg október 28-ától a közép-magyarországi régióból nyújthattak volna be a pályázatokat, ezt követné majd az észak-alföldi, a dél-alföldi, az észak-magyarországi, a közép-dunántúli, a nyugat-dunántúli, valamint a dél-dunántúli régió. A rendelkezésre álló keretösszeg egymilliárd forint. Az elnyerhető állami támogatás lakásonként legfeljebb az elszámolható költség 40 százaléka lehet, de maximum bruttó 650 ezer forint. (via MTI)