Csányi Sándor OTP-részvényeket vett

gazdaság
2014 október 28., 09:04
comments 19

67 660 darab OTP-részvényt vásárolt Csányi Sándor bankigazgató. Az ügylet a bank javadalmazási politikájának szabályai szerint zajlott, eszerint a cég vezetői kedvezményes áron vehetnek részvényeket a banktól. Nem tudjuk, hogy ebben az ügyletben pontosan mekkora volt a kedvezmény, de az OTP javadalmazási szabályzata szerint részvényenként maximum 2000 forint kedvezménnyel vásárolhatnak a cégvezetők.

A 67 660 darabos részvénycsomag piaci áron 273,6 millió forintot ér, Csányi a számára legkedvezőbb esetben nagyjából féláron kaphatta ezt meg.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgatónak az ügylet után összesen 108 866 darab OTP-részvénye lett, tehát a mostani vásárlással több mint duplájára növelte eddigi részesedését. Ezek mellett Csányi közvetetten 500 000 OTP-részvényt birtokol.

Ez a vásárlás persze még mindig semmi ahhoz az 1,7 millió részvényhez képest, amit Csányi 2013 nyarán adott el. (Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.