Mindenki nyugodjon meg, Gulyás Gergely szerint a kormány már korrigálta a hibáit

POLITIKA
2014 október 28., 11:34
comments 239

„Az internetadóról szóló törvényjavaslat rosszul volt előkészítve, de a kormány már korrigálta a hibát.”

- mondta Gulyás Gergely a Lánchíd Rádióban. Az ő értelmezése szerint Varga Mihály eredeti javaslata rossz volt, de szólt a nép, hogy ez így nem oké, és a Fidesz hallotta a szót.

„Teljesen normális, ha a kabinet reagál arra, ha a társadalom valamivel nem ért egyet, főleg, ha méltányolandók az ellenérvek.”

Gulyás szerint azzal, hogy Rogán Antal beterjesztette azt a módosítót, ami szerint magánszemélyenként maximum 700, cégenként pedig maximum 5000 forint lehet az internetadó, minden probléma megoldódott. Sőt, Gulyás szerint az is evidens, hogy már senkinek nincs mitől tartania, hiszen világos, hogy az adót a szolgáltatóknak kell majd megfizetniük, nem háríthatják át az emberekre.

Ez azért érdekes, mert Gulyás Gergely tényleg nagyon jól képzett jogász, így bizonyára tudja, hogy piacgazdasági keretek között a kormány és a Fidesz sem tudja megakadályozni, hogy a szolgáltatók a fogyasztókra terheljék a költségeiket. (Magyar Nemzet Online, de a szerző a Lánchíd Rádió, sose tudom, hogy ilyenkor mit kell beírni forrásnak)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.