A Bunge közleményben tagadja, hogy áfacsalás gyanújával nyomoznának ellenük

gazdaság
2014 október 31., 13:40
comments 63

A cég az MTI-vel közölte az álláspontját. Eszerint

a Bunge Zrt. nem áll semmilyen áfacsalással összefüggő vizsgálat alatt

és mindenben eleget tesz a magyarországi adózási követelményeknek. A cég Kiemelt adózóként az elmúlt 5 évben 3,5 milliárd forint társasági adót és több mint 11 milliárd forint egyéb adót és járulékot fizetett be a magyar államkasszába.

Tállai András nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár csütörtökön arról beszélt, hogy az amerikai Bunge élelmiszeripari vállalat érintett lehet áfacsalásos gabonakereskedelmi ügyekben. Arra a kérdésre, igaz-e, hogy gabonakereskedelmi ügyekben maga a feljelentő, a Bunge is érintett, Tállai András azt válaszolta: "ennek van alapja", majd emlékeztetett arra, hogy ennek a cégnek más országokban is van problémája az adózással, hiszen például Argentínában több mint 400 millió dollárt követelnek tőle. Az Argentin ügyről a Magyar Nemzet közölt cikkeket.

A Bunge Zrt. pénteki közleményében azt írta, nem kíván kommentálni "találgatásokra alapozott sajtómegjelenéseket" és felhívták a figyelmet arra, hogy a nagyon szigorú, amerikai tőzsdei szabályozás miatt  a jogszabályoknak maradéktalanul megfelelnek működésük során. A cég árbevétele a közlemény szerint 2013-ban 140 milliárd forint volt, ebből az export 70 százalékot tett ki. (via MTI)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.