Sikeres volt a kínai drónelhárító rendszer tesztje

Egyéb
2014 november 03., 09:48
comments 15

Száz százalékos eredményt értek el a drónelhárító lézerfegyverük tesztjén a kínaiak. A rendszer két kilométeres körzetben hatékony, a drónokat a felfedezéstől számított öt másodpercen belül képes megsemmisíteni.

A teszt során mind a 30 ellenséges gépet lelőtték - igaz, ezek mind alacsony magasságban és lassan, 180 km/h-s sebességgel repültek.

Az ilyen kisebb, lassú, alacsonyan repülő drónok olcsón és könnyen beszerezhetők, ezért különös veszélyt jelenthetnek, mert könnyen támadófegyverré alakíthatók. Ezek ellen eddig mesterlövészekkel vagy helikopterekkel lehetett védekezni, ez utóbbi jelentős járulékos veszteségekkel járhat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.