Hívja Goodfriendet a nemzetbiztonsági bizottság

politika
2014 november 05., 11:28
comments 208

Szerdán ülésezett a nemzetbiztonsági bizottság, de a zárt ülésen történtekről alig derült ki valami. Azt az ellenzéki javaslatot leszavazták, hogy a kormányt szólítsák fel az amerikai korrupciós vádak kivizsgálására. A fideszes többség azt viszont megszavazta, hogy hívják meg André Goodfriendet, az USA budapesti követségét vezető diplomatát egy következő ülésre.

Németh Szilárd (Fidesz) szerint Goodfriend megjelenése azért volna szükséges, mert Vida Ildikó nem tudja, hogy miért tiltották ki, Goodfriend viszont igen. Az ellenzék nem támogatta Goodfriend meghívását, Molnár Zsolt szocialista bizottsági elnök szerint ugyanis ez rendkívül udvariatlan lépés.

Szél Bernadett (LMP) szerint inkább Szijjártó Pétert, Varga Mihályt vagy Orbán Viktort kellene meghívni, hiszen korábban ők nyilatkozták azt a kormány részéről, hogy semmit se tudnak a kitiltottak névsoráról. Vida Ildikó NAV-elnök viszont azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy ő az egyik kitiltott, és szólt a kormány egyik illetékesének. Szél szerint a Fidesz maszatol, és ahogy elkenték Horváth András ÁFA-csalásokról szóló vádjait, úgy most sem változtak a módszerek, és a Fidesz teljes mellszélességgel védi Vidát.

Németh Szilárd szerint az amerikaiak eddig vádat nem fogalmaztak meg, csak vádaskodtak.

Szél Bernadett azt mondta, hogy a zárt ülésen sem mondott semmi konkrétat Varga Árpád, a NAV elnökhelyettese. Azt sem árulta el, hogy Vidán kívül ki van még a hivatal részéről a kitiltottak között. Varga az újságíróknak se mondott semmit, csak beszólt nekik. A szerdai ülésre eredetileg Vidát hívták meg, ő azonban indoklás nélkül távolmaradt, és Vargát küldte el maga helyett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.