A lett külügyminiszter a Twitteren jelentette be, hogy meleg

külföld
2014 november 07., 06:17
comments 301

Edgars Rinkevics lett külügyminiszter, az egyik legnépszerűbb lett politikus csütörtökön a Twitterén jelentette be, hogy homoszexuális.

// ]]>

„Büszkén bejelentem, hogy meleg vagyok... Sok szerencsét mindannyiótoknak...”

- írta.

Rinkevicsre különösen nagy figyelem hárul most, hogy országa két hónap múlva átveszi az EU soros elnökségét, így kiállása példaértékű lehet az egész posztszovjet térségben és az azonos nemű kapcsolatos elfogadása és elismerése terén lemaradó Kelet-Európában. Nyugat-Európa és az Egyesült Államok nyíltan meleg politikusai eddig is többször voltak kelet-európai államok vezetőinek célkeresztjében, a Fehéroroszországot irányító autoriter rezsim vezetője, Alexandr Lukaseno például azzal válaszolt a nyíltan meleg német külügyminiszternek, Guido Westerwellének, mikor az kritizálta a fehérorosz emberi jogi helyzetet, hogy

„Jobb diktátornak lenni, mint melegnek.”

Rinkevics a Lettországot kormányzó Egység párt tagja, és eddig nem beszélt a magánéletéről a sajtóban. 2011 óta külügyminisztere a kétmilliós országnak, ahol 2005-ben az alkotmányban tiltották meg az azonos neműek házasságát. Az országban nagyon kevés meleg nő és férfi meri felvállalni szexuális identitását. A külügyminiszer bejelentése egy nappal azután jött, hogy nyilvánossá vált: tagja lesz az új lett kormánynak is. (WashingtonPost)

(A címlaip kép forrása: Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.