Barátai szerint öngyilkos lett Rózsa Milán

gyász
2014 november 07., 09:36
comments 651

Rózsa Milán politikai aktivista közeli barátai kezdték osztani a Facebookon, hogy a régóta depresszióval küzdő, 26 éves fiatal vonat elé ugrott. Rózsa Milán korábban az Együtt-PM tagja volt, aktivistaként pedig részt vett abban az akcióban is, amikor néhányan felmásztak a Sándor-palota erkélyére, ő mászott be a melegjogokért tüntetve az orosz nagykövetség udvarára is, és ő volt az egyik tüntető, akit a rendőrség őrizetbe vett a netadó elleni tüntetés után a Fidesz-székház megrongálásakor.

Rózsa napokig ült a fogdában, pedig a rendőrségnek nem volt bizonyítéka vele szemben, és felvételeken is látszik, hogy inkább megakadályozni próbálta a rongálást. Rózsa az esetről az ATV-ben számolt be, ez volt utolsó tévés szereplése.

Barátai ilyen kommenteket írnak a haláláról szóló Facebook-posztokhoz:

"Kérnék mindenkit, hogy próbáljuk megtisztelni azzal Milán emlékét, hogy nem gyártunk köré elméleteket. Ez most tényleg az, amit írtunk..."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.