Nyitrai Zsolt tudja, hogy mi a baj a rezsicsökkentéssel, csak azt nem tudja, hogy amit tud, az épp a baj a rezsicsökkentéssel

A fideszes Nyitrai Zsolt péntek este Kálmán Olga vendége volt az ATV-ben. A beszélgetésük eleje kissé unalmas, de aztán Nyitrai megnyílik, és arról kezd beszélni, hogy ő eleve nem tartotta jó ötletnek az internetadót.

Hogy miért?

Hát azért, mert ha ekkora többletterhet ró a kormány a szolgáltatókra, akkor azok visszafoghatják a magyarországi fejlesztéseiket.

Ez majdnem az az érv, amivel a legtöbbet támadják a rezsicsökkentést is, de úgy tűnik, hogy azon a téren nem vette még észre a Fidesz ezt az összefüggést.

Nyitrai elmondta azt is, hogy a netadó ötlete az ő tudomása szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik főosztályvezetőjétől származik. A politikus szerint nagyon helyes, hogy most nemzeti konzultáció indul az internetezésről, mert fontos meghallgatni az ilyen fontos ügyekben az emberek véleményét.

Kálmán Olga ezután azt kérdezte, hogy miért nem konzultált akkor a kormány a paksi bővítésről. Nyitrai szerint azonban a paksi bővítés és az orosz üzlet remekül meg volt beszélve a parlamentben, sőt

bizonyára a paksi önkormányzati választási kampányban is volt róla szó.

ezgif.com-crop

Aztán beszélgetnek a kitiltásokról is, Nyitrai elmondja, hogy ő például tudomása szerint

ki van tiltva Kubából,

de az Egyesült Államokból nem. De sok újdonság nem derül ki, Nyitrai nem tudja ki a kitiltottak. Szerinte a kormány most azzal próbálkozik, hogy

kiugrassza a nyulat a bokorból,

de a nyúl nem ugrik. Na de kik lehetnek a nyulak, ugye. A teljes interjút ide kattintva lehet megnézni.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.