Putyin elárulta, mi a legfontosabb a világon: a szeretet <3

Az éppen egy új hidegháború felé lavírozó orosz államfő az Orosz Földrajzi Társaság tagságának mondott beszédet pénteken, és egy eddig nem feltétlenül ismert oldalát is megvilágította, amikor életfilozófiájának lényegéről beszélt.

Egész életünk és létezésünk értelme a szeretet. Szeretet a család iránt, szeretet a gyermekek iránt, az anyaföld iránt. Ez egy összetett jelenség, és ez nyugszik minden viselkedésünk szívében.

- mondta Putyin az alighanem meglepett hallgatóságának.

A Washington Post cikkében megemlítik, hogy nem feltétlenül ez az az oldala Putyinnak, ami mindenkinek azonnal beugrik, ha rá gondol. A legismertebb melegjogi magazin, az Advocate éppen csütörtökön választotta Putyint az év emberének, ezzel a címlappal bejelentve a hírt:

putyin

És azt állítva, hogy jelenleg a homoszexuális emberek számára a világon a legnagyobb fenyegetést Putyin politikája jelenti. Putyin amúgy nemrég tagadta újságíróknak, hogy homofób ország lenne Oroszország, egyrészt mert neki is vannak meleg barátai, másrészt mert Elton Johnnak is él ott egy rakás rajongója.

Szintén Putyinhoz kapcsolódó hír, hogy az elnök szóvivője, Dmitrij Peskov bejelentette, hogy az államfő a közeljövőben nem fog tudni tudományos munkákban közreműködni. Putyin kedvelt elfoglaltsága, hogy amolyan mindenre figyelő államfőként beteg állatokat ment ki veszélyes helyekről, vagy antik vázákat hoz fel a Fekete-tenger mélyéről. Az ezekről a pillanatokról, például egy kölyöktigris megetetéséről készült képek aztán mindig bejárják az internetet, de a hírek szerint ennek most átmenetileg vége lesz.

Így nézett ki például, amikor gólyákkal repült együtt:

A szóvivő elmondása szerint a globális és a belföldi helyzet miatt Putyin egyszerűen most nem tud részt venni a tudományos kutatásokban.