Újabb százmilliós kiskaput nyitna az állam Andy Vajnának

gazdaság
2014 november 08., 10:57
comments 116

A jövő évi adótörvények módosításai a kaszinókoncessziók rendszerét is megkavarja. Ahogy az már megszokott, a szerencsejáték-ipari változások legnagyobb nyertese Andy Vajna lehet.

A módosítások ugyanis lehetővé teszik, hogy egy cég úgy nyerjen el kaszinóüzemeltetésre vonatkozó koncessziót, hogy a koncessziós díjat egy másik cég fizeti meg helyette. Az engedély birtokosa azonban ebben az esetben is leírhatja a koncessziós díjat az államnak kötelezően befizetett játékadóból.

A tervezet arról is rendelkezik, hogy Magyarországon csak a Szerencsejáték Zrt. működtethet online sportfogadási oldalt, online kártyatermet és kaszinót pedig csak azok, akiknek van érvényes kaszinókoncessziójuk. Jelenleg két ilyen cég van Magyarországon: Andy Vajna Las Vegasa és a debreceni focicsapat tulajdonosa, Szima Gábor által birtokolt Aranybónusz Kft.

A tervek szerint lehetségessé válna, hogy külföldi cégek Vajna és/vagy Szima cégei helyett fizetnék be az államnak a koncessziós díjat, majd a Las Vegason vagy az Aranybónuszon keresztül mégis ők szerezzenek jogot magyarországi online kaszinó működtetésére.

Úgy tűnik, hogy a nemzetközi online kaszinók csak így jelenhetnének meg legálisan Magyarországon, mivel az adóhivatal egyébként blokkolja az oldalaikat. Természetesen csinálhatna saját oldalakat Vajna és Szima is, ezek fejlesztése azonban elég drága.

AZ új konstrukcióban azonban Vajnáék akkor is kereshetnek, ha nem fejlesztenek, hiszen az a külföldi online kaszinó, amelyik szeretne Magyarországon szolgáltatni, valószínűleg valamilyen díjat fizetni fog majd a magyar koncessziók tulajdonosainak azért cserébe, hogy a nevükre kiállított koncesszió alatt működhessen. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.