Újabb százmilliós kiskaput nyitna az állam Andy Vajnának

2014 november 8., szombat 10:57
116

A jövő évi adótörvények módosításai a kaszinókoncessziók rendszerét is megkavarja. Ahogy az már megszokott, a szerencsejáték-ipari változások legnagyobb nyertese Andy Vajna lehet.

A módosítások ugyanis lehetővé teszik, hogy egy cég úgy nyerjen el kaszinóüzemeltetésre vonatkozó koncessziót, hogy a koncessziós díjat egy másik cég fizeti meg helyette. Az engedély birtokosa azonban ebben az esetben is leírhatja a koncessziós díjat az államnak kötelezően befizetett játékadóból.

A tervezet arról is rendelkezik, hogy Magyarországon csak a Szerencsejáték Zrt. működtethet online sportfogadási oldalt, online kártyatermet és kaszinót pedig csak azok, akiknek van érvényes kaszinókoncessziójuk. Jelenleg két ilyen cég van Magyarországon: Andy Vajna Las Vegasa és a debreceni focicsapat tulajdonosa, Szima Gábor által birtokolt Aranybónusz Kft.

A tervek szerint lehetségessé válna, hogy külföldi cégek Vajna és/vagy Szima cégei helyett fizetnék be az államnak a koncessziós díjat, majd a Las Vegason vagy az Aranybónuszon keresztül mégis ők szerezzenek jogot magyarországi online kaszinó működtetésére.

Úgy tűnik, hogy a nemzetközi online kaszinók csak így jelenhetnének meg legálisan Magyarországon, mivel az adóhivatal egyébként blokkolja az oldalaikat. Természetesen csinálhatna saját oldalakat Vajna és Szima is, ezek fejlesztése azonban elég drága.

AZ új konstrukcióban azonban Vajnáék akkor is kereshetnek, ha nem fejlesztenek, hiszen az a külföldi online kaszinó, amelyik szeretne Magyarországon szolgáltatni, valószínűleg valamilyen díjat fizetni fog majd a magyar koncessziók tulajdonosainak azért cserébe, hogy a nevükre kiállított koncesszió alatt működhessen. (Népszabadság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt