Idősebb vagyok, mint ahány százalékkal visszaesett az idegenforgalom Szlovákiában

külföld
2014 november 10., 12:48
comments 18

Éles kontrasztban a kiváló magyar számokkal, az első nyolc hónapban 13,4 százalékkal visszaesett a Szlovákiába látogató külföldi turisták száma a múlt év azonos időszakához képest. A visszaesés "drámai mértékű", annak üteme a második leggyorsabb volt a világ országaiban mértek közül, ennél jobban már csak a tartósan bizonytalan helyzetben lévő Egyiptomban csökkent az oda látogató turisták száma

A visszaesés - az időjárás mellett - leginkább az orosz és ukrán vendégek elmaradásának tudható be, ami az ukrajnai helyzettel és a két ország pénzének gyengülésével magyarázható. Szlovákiába az idei év első hat hónapjában a legtöbb külföldi Csehországból (184 ezer), Lengyelországból (78 ezer), Németországból (61 ezer), Ukrajnából (32 ezer) illetve Ausztriából (29 ezer) érkezett. Tavaly az országban megközelítőleg négymillió ötvenezer külföldi turista járt, ami már csaknem elérte az utolsó válság előtti évben, 2008-ban kimutatott négymillió nyolcvanezret. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.