Aliyev: Nem csak a gazdasági, hanem a politikai kapcsolataink is erősek Magyarországgal

POLITIKA
2014 november 11., 10:29

Megtartotta közös sajtótájékoztatóját Orbán Viktor és az azerbajdzsáni elnök. Ilham Aliyev elmondta, hogy

"ismét szeretném megerősíteni, hogy mekkora öröm nekem, hogy újra itt lehetek Budapesten. Ez a világ egyik leggyönyörűbb fővárosa. Ami önök alatt megőrizte csodás látványát, miközben sokat is fejlődött a város."

photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az azerbajdzsáni elnök optimista a két ország közti gazdasági kapcsolatokban, kiemelte, hogy most aláírt stratégiai partnerségi megállapodás a legfontosabb dokumentum, amit eddig aláírtak.

"Nem csak a gazdasági, hanem a politikai kapcsolataink is erősek. Ön kétszer járt már Bakuban, én háromszor Budapesten. Ez jól mutatja az együttműködésünk magas szintjét."

Aliyev később újra meghívta Orbánt Bakuba, de előtte nyomatékosította a déli gázkorridor fontosságát.

"A déli gázkorridor átrajzolja majd az EU energiaellátási térképét. 2018-ra már üzembe tudjuk állítani. Azerbajdzsánnak 45 milliárd dollárjába kerül a beruházás, és rengeteg földgázzal rendelkezik az országunk. Komolyan gondoljuk a déli gázkorridort, szilárdan hiszünk benne."

Az azeri elnök ebben az esetben nem az oroszok és a magyarok által szorgalmazott Déli Áramlatra gondolt, hanem egy Törökországon keresztül a Balkán felé építendő gázvezetékről beszélt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.