Az Ír-tengeren fekvő apró szigeten lehet a világon először 5G hálózat

TECH
2014 november 11., 14:55
comments 19

Miközben a világ alig pár százalékán érhető el egyelőre a  4G/LTE hálózatok, közben már jön is az új őrület, az 5G. A rendszer, amiből 5 gigabit per másodperces eredményt várnak, igazi brutális hálózat lehet a mai ismert hálózatokhoz képest.

És most a tervek szerint egy apró sziget, Man szigete lehet az első hely a világon, ahol kiépítik ezt. A 81 ezer ember otthonául szolgáló szigeten 2016-ban kezdhetik el a következő generációs hálózatot tesztelni az International Business Times szerint.

A sziget nem része az Egyesült Királyságnak, de a brit függőségi rendszer tagja, helyi önkormányzat vezeti. És szakértők szerint számos okból kiváló helyszín az új hálózat tesztelésére. Például mert eleve nagyon jól kiépített telekommunikációs infrastruktúra van a szigeten, szóval kisebb beruházással lehet tesztüzemnek megfelelő körülményeket teremteni.

Az új technológiától mindenki sokat vár, a Huawei vezérigazgatója, Ken Hu szerint az 5G százszor gyorsabb lesz, mint a jelenleg elérhető leggyorsabb hálózat, a 4G.

A hálózatot máshol is tárt karokkal várják, London polgármestere, Boris Johnson szerint az 5G 2020-ra érkezhet meg a városba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.