Jön az új Sexepil-lemez

Popkult
2014 november 11., 11:05
comments 7

Your Scream Is Music címmel 19 év után új stúdiólemezt készített a Sexepil – írja az MTI. A nyolcvanas évekbeli magyar underground-zenekar új anyaga november 17-én jelenik meg, cd-n és bakeliten egy hónappal később.

A zenekar 1984-től 5 évig működött Hegyi Zoltán énekessel (aki ma már a Magyar Nemzet publicistája), és egy lemezt, az 1988-as Egyesült álmokat készítette el. A név a Sex Pistols és a PiL keresztezéséből született. 1989-től a holland Mick Ness lett a frontember: a Sexepil klipjeit (Eroding Europe, Jerusalem) a 90-es évek első felében játszotta az MTV, a csapat a Nirvana producere, Butch Vig stúdiójában dolgozott, fellépett Björk együttese, a Sugarcubes európai turnéján, és koncertezett Amerikában is.

A Sexepil két évvel ezelőtt eredeti felállásában, Hegyi Zoltánnal tért vissza, 2012-ben néhány koncertet adott, fellépett az A38-on és a soproni VOLT Fesztiválon is, de a mostani lemezen már nem ő énekel: az új frontember az eddigi dobos, Vangel Tibor. Az album majdnem 6 év munka után készült el, mint írták róla:

„A Your Scream Is Music annyiban hasonlít a többi Sexepil-lemezhez, hogy ez is egyfajta doomsday popzene, pre-apokaliptikus örömtánc. A zene tele van visszautalással, a szövegek angol nyelvűek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.