A Semmelweis Egyetem vezeti a 2014-es felsőoktatási rangsort

oktatás
2014 november 12., 10:09
comments 18

Szerdán publikálta közös toplistáját a HVG és az Eduline, amelynek élén hosszú évek után először volt változás: az egykori SOTE megelőzte az Eötvös Loránd Tudományegyetemet. Harmadik a Szegedi Tudományegyetem, után a Pécsi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem következik. A BME csak nyolcadik, a Corvinus pedig a kilencedik,

A hallgatói rangsorban nem történtek nagyobb változások, sőt még inkább erősödött a vezető egyetemek előnye - olvasható az összegzésben, amely szerint a Budapesti Corvinus Egyetemre és az ELTE-re csaknem ezerrel többen szerettek volna bejutni 2014-ben, mint korábban, de a Műegyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Semmelweisen is ötszáz és nyolcszáz közötti volt a növekedés.

Az oktatói alrangsorban már nagyobb az átrendeződés. Kiugróan javultak a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem minősített oktatókra vonatkozó mutatói. A Semmelweis általános orvostudományi karán egyik évről a másikra 148-cal (az egyetem egészén 180-nal) nőtt a minősített oktatók száma, ami döntően az átszervezés következménye lehet, ám az oktatói listák élére repítette a kart és az egyetemet is. Sőt, az SE ezzel az összetett intézményi rangsor idei győztese lett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.