A Semmelweis Egyetem vezeti a 2014-es felsőoktatási rangsort

Szerdán publikálta közös toplistáját a HVG és az Eduline, amelynek élén hosszú évek után először volt változás: az egykori SOTE megelőzte az Eötvös Loránd Tudományegyetemet. Harmadik a Szegedi Tudományegyetem, után a Pécsi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem következik. A BME csak nyolcadik, a Corvinus pedig a kilencedik,

A hallgatói rangsorban nem történtek nagyobb változások, sőt még inkább erősödött a vezető egyetemek előnye - olvasható az összegzésben, amely szerint a Budapesti Corvinus Egyetemre és az ELTE-re csaknem ezerrel többen szerettek volna bejutni 2014-ben, mint korábban, de a Műegyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Semmelweisen is ötszáz és nyolcszáz közötti volt a növekedés.

Az oktatói alrangsorban már nagyobb az átrendeződés. Kiugróan javultak a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem minősített oktatókra vonatkozó mutatói. A Semmelweis általános orvostudományi karán egyik évről a másikra 148-cal (az egyetem egészén 180-nal) nőtt a minősített oktatók száma, ami döntően az átszervezés következménye lehet, ám az oktatói listák élére repítette a kart és az egyetemet is. Sőt, az SE ezzel az összetett intézményi rangsor idei győztese lett. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.