Amerikai haditengerészekre támadtak Törökországban

bűnügy
2014 november 13., 07:25

A US Navy rombolója, a USS Ross szerdán kikötött Isztambulban, és ahogy az már ilyenkor szokás, a tengerészek a nyakukba vették a várost.

Na, ezt nem kellett volna.

A jó nevű Török Ifjúsági Szövetség tagjai rájuk támadtak, zacskót húztak a fejükre, és azt üvöltötték, hogy Yankee Go Home.

Az ifjúsági szövetség szájtján a következő üzenet jelent meg az eset után:

"Szorgos népünk győzni fog" "Sokáig éljen az elnyomott nemzet háborúja az imperializmus ellen."

A támadók a jelek szerint nem állnak kapcsolatban az ISIS-szel; a tengerészek épségben visszatértek a USS Rossra, és nem szorulnak orvosi ellátásra.

"Az incidens nem tükrözi sem a vendégszeretetet, sem a szíves fogadtatást, amit a Törököországban kikötő hajóink részesülnek" - mondta Greg Hicks, az USA európai haderőinek szóvivője az esetről. Tipikus brit understatement! Pedig amerikai.

(CNN)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.