Ritkadrága szuperversenyautót törtek az Alagútban

baleset
2014 november 13., 16:50
comments 219

Olvasónk, Róbert küldött képeket, ahogy a rendőrök egy balesetnél helyszínelnek az Alagútban. De milyen autó baleseténél! Egyáltalán hogy került át a szembejövő sávba?

Róbert azt írja, dugó is van a környéken az Alagút lezárása miatt. Kérdésünkre a rendőrség sajtóügyeletén azt mondták, hogy három autó ütközött össze, és a balesetben személyi sérülés is történt. Az Országos Mentőszolgálat viszont azt mondta, hogy senkit nem kellett elszállítaniuk a helyszínről, ebből tehát arra lehet következtetni, hogy jelentős személyi sérülés nem történt. A rendőrök, míg tart a helyszínelés, mindkét irányba váltakozva terelik a forgalmat.

fotó 4

 

Az autó mellett álló vállig érő, szőke hajú férfi valószínűleg Josh Michael Cartu, Magyarországon élő kanadai üzletember lehet, akinek a neten fellelhető infók szerint van egy ilyen sportautója. A 35 éves Cartu a Sandstorm Research nevű számítástechnikai cég igazgatója.

fotó 3

fotó 2 (1)

fotó 1 (2)

Az autót többen felismerni véljük itt, a szerkesztőségben is, láttuk már Budapest útjain nyomatni. De itt van ezen a videón is, ahogy Cartu vezeti:

Közben találtunk egy képet a Facebookon, ami valószínűleg ugyanerről az autóról készült csütörtök délután a Hősök terén:

facebookautó

A jármű egy BAC Mono együléses versenyautó. Gyors netes keresgélés alapján úgy tűnik, hogy egy ilyen 110 300 fontba, azaz kb. 43,5 millió forintba kerül. Ahogy az alábbi videóból is látszik, elég kemény dolgokra képes, csak hát az Alagútban azért nem érdemes ilyesmiket próbálgatni vele.

A BAC (Briggs Automotive Company) Mono ismertetője szerint Forma-1-es élményt és technológiát kínál az utakra. A Briggs Automotive Company egy brit luxus sportautókat gyártó cég. A Monóban egy négyhengeres 2,3 literes, 285 (!!!) lőerős motor van, és mivel baromi könnyű (500 kilós), 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/ó-ra. A végsebessége 274 km/ó. Az autó szerepelt a 2012-es kiadású Need For Speed Most Wanted című játékban is.

Mikor a BAC gyárában elkészítenek egy ilyen autót, direkt a vásárló testméreteihez igazítják a műszereket, és a vezetőfülkét is a vevőre méretezik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.