Nyilvánosságra hozták a névtelen levelet, amivel az FBI öngyilkosságba akarta kergetni Martin Luther Kinget

bűnügy
2014 november 13., 12:11
comments 32

Egyes részei eddig is ismertek voltak annak a névtelen levélnek, amelyet az amerikai szövetségi nyomozóhivatal, az FBI küldött a mostanra nemzeti hősként tisztelt és ünnepelt polgárjogi harcosnak, Martin Luther Kingnek. A levél célja egészen konkrétan az volt, hogy az öngyilkosságba kergesse Kinget, és ebből a szempontból csúfos kudarcnak bizonyult, hiszen King nem lett öngyilkos. Hanem 1968. április 4-én meggyilkolták.

martin_luther

A levél eddig kitakart, most nyilvánosságra hozott részeiben a szexuális orgiákkal való zsarolás és az ostoba szitokáradat mellett az az érdekes, hogy írója feketeként állítja be magát, illetve jól mutatja az FBI azon szándékát, hogy egymásnak ugrassza a polgári jogi vezetőket (Kinget és Roy Wilkinst), és ezzel felszalámizza a mozgalmat.

Az Electronic Frontier Foundation (EFF) a levélhez fűzött kommentárjában megjegyzi, hogy az amerikai titkosszolgálat, az NSA brit megfelelőjénél, a GCHQ-nál külön alosztály, a  Joint Threat Research and Intelligence Group (JTRIG) foglalkozik azzal, hogy a kiszemelt célpontokat elhiteltelenítse, és ezzel tönkretegye vagy akár el is pusztítsa őket. Az EFF valószínűnek tartja, hogy az NSA és az FBI is alkalmaz hasonló taktikákat.

(EFF)

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.