Zuhanyzók várják a hajléktalanokat a Szent Péter téren

vallás
2014 november 13., 11:53

Vatikánban, a Szent Péter tér oszlopsorai alatt lévő, zarándokok számára kialakított mosdókban három zuhanykabint állítanak fel a hajléktalanoknak- közölte csütörtökön a La Stampa című napilap.

Az ötlet Konrad Krajewski pápai főalamizsnástól származik. A lengyel érsek foglalkozik a pápa megbízásából a szegényekkel, akik a Vatikánt övező utcákban éjszakáznak. A pápa nevében Krajewski ételt és pénzt oszt.

"A hajléktalanok arról számoltak be, hogy Rómában mindig van mit enni. Gondot jelent viszont a tisztálkodás" - mondta el a főalamizsnás. "Sokkal egyszerűbb ételt osztani, mint hozzáférést biztosítani a zuhanyzókhoz. Gondoskodni kell törölközőkről és önkéntesekről, akik ezzel foglalkoznak" - tette hozzá az érsek, aki fodrásziskolákkal is felveszi a kapcsolatot, hogy rendszeres hajvágást biztosítson a hajléktalanoknak. Emellett persze ételt is osztanak.

A pápai főalamizsnás irodája - 11 munkatárssal - a Vatikánon kívüli római utcákban található. Az alamizsnát az egész világból az egyházfőhöz érkező adományok alkotják, de évi 250 ezer euró (mintegy 76 millió forint) származik azokból az apostoli áldásokból is, amelyeket a Vatikán pergamenen árul keresztelőkre, esküvőkre 5-15 euróért. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.