A legismertebb focis honlap halhatatlanjai közé került be Puskás

A világ leghíresebb labdarúgással foglalkozó oldala, a goal.com Hall of Fame szavazásán választották be a legjobbak közé Puskás 'Öcsi' Ferencet. Összesen 15 játékos fog bekerülni, több mint százezren szavaztak rájuk az interneten.

A honlapra egyesével kerülnek fel a kiválasztott játékosok, eddig Zidane, Pelé és Maradona került be, most negyedikként érkezett a magyar legenda.

A bekerült játékosokkal több cikk is foglalkozik, az egyikben például egykori játékostársak mesélnek el történeteket a beválasztott játékosokról. George Best például azt mesélte el, amikor Bobby Charlton, Denis Law és a már pocakos Puskás társaságában egy fociakadémián tanítottak Ausztráliában. Best elmondása szerint a fiatalok nem tudták, ki az a Puskás, nem tisztelték, sőt még gúnyolódtak is a testsúlyán.

Aztán jött egy játék, hogy a fiataloknak a kapufát kellett eltalálniuk tízszer egymás után, és választhattak, hogy az edzők közül ki legyen ebben az ellenfelük.

Természetesen az öreg kövéret választották.

- meséli Best. Law még meg is kérdezte a srácokat, hogy szerintük az öreg kövér edző hányszor fogja eltalálni a kapufát. A legtöbben azt mondták, hogy kevesebb mint ötször. Best azt mondta, hogy tízszer.

goal

Aztán az öreg kövér edző odalépett, és kilencszer egymás után telibe kapta a kapufát. A tizedik lövés előtt felpörgette a labdát a levegőbe, mindkét vállán és a fején is megjáratta, majd sarkával maga elé pörgette és utána telibe rúgta a kapufát a pipánál.

Mindenki néma csöndben állt, majd az egyik srác megkérdezte, hogy ki ez az ember.

 

"Neked ő Mr. Puskas"

- válaszolta elmondása szerint Best.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.