A rendszerváltásra emlékező virtuális kiállítást nyitott a Google és az OSA

A Google Kulturális Intézetének honlapján érhető el a kiállítás, amin a magyarországi eseményeket az OSA Archívum korabeli fotóival és videóival mutatják be.

google

A kiállítás anyagában található többek között egy kézzel rajzolt Budapest térkép az 1956-os forradalom október-novemberi csapatmozgásairól és harcok helyszíneiről, az ‘56-os forradalom névtelen áldozatainak emlékére készített kopjafa, amit a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájában helyeztek el, valamint részletek a Szabad Európa Rádió gyűjteményéből. Hasonlóan a magyar kiállításhoz, a kelet-európai rendszerváltásokról további kilenc virtuális gyűjteményt állítottak össze a Google Kulturális Intézetének honlapján csehszlovák és lengyel múzeumok illetve archívumkezelők.

Az OSA Archívum által összeállított, magyarországi eseményeket bemutató kiállításban többek között a Szabad Európa Rádió gyűjteményéből válogatott anyagok, magyar állami propagandafilmek és kutatási dokumentumok, interjúk, jelentések és poszterek, illetve a Fortepan amatőr fotóarchívum képei is szerepelnek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.