Kormányközeli közbeszerző cég iránt érdeklődhetnek az Európai Csalás Elleni Hivatal nyomozói

2014 november 14., péntek 16:15
51

Az atv.hu információi szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) munkatársai a Provital Fejlesztési Tanácsadó Szolgáltató Zrt-vel kapcsolatos információkat kértek információkat az Emmi-től. Ennek a minisztérium eleget is tett.

A jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező Provital Zrt.-nél nem most jár először az OLAF, felbukkantak 2012-ben is, amikor a Közgépnél is vizsgálódtak. A Provital vezetője, Antal Kadosa most nem kívánt válaszolni az atv.hu kérdéseire, mondván, hogy hivatalos információt egyelőre nem kaptak a vizsgálatokkal kapcsolatban.

A Provital neve akkor is felmerült, amikor a szekszárdi LMP-s Hadházy Ákos a céget is összefüggésbe hozta gyanúsan felhasznált uniós támogatások sorsával.

Ez a cég jegyzi a Fradi-stadion közbeszerzési dokumentációját is, és számos vidéki fideszes önkormányzatnak is bedolgoznak. A cég elődjének, a Pro-Vital 2000 Kft-nek az a Homolya Róbert volt a tulajdonosa, aki 2010 után előbb az NFÜ végrehajtási elnökhelyettese lett, majd a Közbeszerzések Tanácsának alelnöke lett, 2012-től pedig államtitkár lett a Miniszterelnökségen. A 2014-es választások után pedig Lázár a közbeszerzési ügyekért felelős miniszterei biztosnak nevezte ki Homolyát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt